Ingrediënten
- 4 grote sinaasappels (arance)
- 100 gram zwarte olijven (ontpit, liefst uit Sicilië)
- 1 kleine witte ui (cipolla)
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- Siciliaans zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Een zomers gerecht uit het hart van Sicilië
Stap 1 – De sinaasappels voorbereiden
Stap 2 – Ui snijden en olijven klaarmaken
Stap 3 – De salade samenstellen

Conclusie: fris, snel en vol Italië
De Siciliaanse sinaasappelsalade is een eenvoudig gerecht dat je in een paar minuten maakt. Het is perfect voor warme dagen of wanneer je verlangt naar de smaak van Italië. Met dit recept haal je de zon van Sicilië zó op je bord.
Buon appetito!
Wat je nog moet weten
Tip van la nonna
Wil je de smaken nóg beter tot hun recht laten komen? Laat de salade dan een kwartier staan op kamertemperatuur. Zo trekken het zout en de olie heerlijk in het fruit en krijgen de uien een mildere smaak.